Novak Đoković ATP #2

Iako bih mnogo više voleo da ovaj post mogu da posvetim još jednom osvojenom Grand Slamu, nažalost naš Nole je na danas završenom Australian Openu ponovo stao u četvrtfinalu i tako još jednom razočarao naciju koja uvek očekuje samo pobede. Either you’re hero or zero!

Pa ipak zahvaljujući još jednoj Federerovoj Grand Slam tituli (16 po redu), tačnije zahvaljujući porazu Murraya, Novak Đoković po prvi put u svojoj karijeri na sutrašnjoj ATP listi biće pozicioniran na drugom mestu! Samim tim nije me nimalo iznenadio današnji komentar koji sam mogao da vidim na twiteru:

Ni kriv , ni duzan , Nole #2 :)

Za neupućene, ATP lista predstavlja zbir ATP poena osvojenih u prethodne 52 nedelje. Ne može se postati broj 2 “ni kriv ni dužan”, već je Novakov trenutni rang došao kao rezultat krvavog rada i uspeha koje je imao, naročito u drugoj polovini 2009 godine. Iako voli da kaže kako je to samo još jedan korak ka poziciji broj jedan, bojim se da će Novak morati da se mnogo više potrudi, ne samo da bi dostigao velikog Federera, već i da bi sačuvao svoju poziciju koju će ove godine napasti nekoliko tenisera, Murray, Del Potro, Davydenko, a verujem i Nadal koji će iako (ponovo) povređen sigurno dati sve od sebe da bude 100% spreman za turnire na šljaci. Konkurencija nikada nije bila veća.

5 thoughts to “Novak Đoković ATP #2”

  1. Mnogi nisu svesni sta znaci cinjenica da je na ovom svetu samo jedan covek bolji teniser od Novaka Djokovica (statisticki naravno). Ogroman je to uspeh i zelim Noletu sve najbolje i puno uspeha u zivotu.

  2. Josh kad bi igrao kao No.2 🙂
    Novak je najsrecjniji teniser po pitanju zhreba vecj godinama, uvek najlakshe protivnike dobija, chim krene top10 odmah ispada, ovo drugo mesto je osvojeno u neverovatnom broju turnira koje je odigrao proshle godine, chovek sa 2 mastersa i sa dva ATP 500 da bude drugi?
    Strashno…

  3. Nije, ali mislim da mu je jako losha taktika, igra bezvezne turnire nizheg ranga da bi skupljao poene, zato i nema snage za 5 setova sa nekom malo jachim teniserom, ako stvarno misli da bude no.1 moracje to da menja i da pochne da osvaja grend slemove, shto je prilichno nemogucje, ostim ako se fed ne povredi..
    Nazhalost nole stagnira u igri vecj dve godine, mozhda je malo popravio volej, a neznatno, i ne primecjuje se toliko u igri :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *