Prolećno sređivanje

Kada sam u poslednjem danu 20112010. godine napisao tradicionalne impresije o protekloj godini, nisam ni sanjao da će mi za naredni post trebati celih pet meseci. Manjak slobodnog vremena, nedostatak volje za pisanjem i iznad svega svakodnevnica života sa detetom koje se lečilo od leukemije, puna neizvesnosti i roditeljskih izazova … teško je pisati o tome i neću.

Ove godine sam kao “New Year Resolution” uz one standardno nemoguće ciljeve (porasti još koji cm, sex sa Monikom Beluči i novi Ferari) zadao sebi cilj da vizualno sredim ovaj blog. Blog je na neki način moje lično ja i glupo je bilo angažovati profesionalnog dizajnera da odradi posao za mene. No s druge strane kao programer moje dizajnerske mogućnosti su … well u najmanju ruku skromne. :)

Sve u svemu, naterao sam sebe da malo obnovim znanja o CSS-u (koji nisam koristio bar nekoliko godina) i nešto od toga primenim u redizajnu bloga. Iskoristio sam dizajn postojeće teme (fsimple), izmene na prvi pogled male ali značajno veće ispod haube. Sve u svemu drugačiji layout i font koji bi trebao biti znatno čitljiviji nego što je to bio slučaj sa prethodnom temom.

Konačno napisao koju reč o sebi, sredio linkove ka arhivi, dodao plugin za sharing … i bezbroj sitnica koje nije ni potrebno nabrajati. Još uvek se mnogo toga može napraviti ali mislim da više nemam dovoljno dobar izgovor za apstinenciju. Naposletku, pravo je osveženje napisati nešto bez limita od 140 karaktera :)

3 thoughts to “Prolećno sređivanje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *