BlogOpen 09

Prošao je još jedan BlogOpen, za neupućene (ako takvih među Blogerima uopšte ima), regionalna konferencija posvećena Blogovanju i Blogerima. Ovaj put domaćin je bio Niš, prvi dan održan je na zidinama tvrđave, a drugi je zbog lošeg vremena prebačen u Niški Kulturni Centar.

Loše vreme, nimalo prijatna sećanja na prethodni boravak …, pa čak ni očajni Garmin GPS koji je navodeći me nepostojećim ulicama, od Niša bukalno odvukao na auto put ka Sofiji (srećom pa sam imao i offline mape) … ništa nije uspelo da mi pokvari današnji dan. :)

Još od prvog BlogOpena kada je akcenat bio na predavanjima a ne na druženju (a ja se istakao prozivkom svih Blogera radi lakšeg upoznavanja), smatram da predavanja treba svesti na najmanju moguću meru, a Blogerima omogućiti da se vide uživo, kao dokaz da iza svih tih avatarova, postova, pingbackova pa i twitova i retvitova … jednostavno stoje živi ljudi.

Blogodak09

S tim u vezi ovaj put nisam obraćao preteranu pažnju na predavanja, već sam lični akcenat stavio na druženje. Konačno sam se video sa Nixom (koji me je strpljivo čekao da se vratim iz “Sofije”), upoznao Dijicu (zašto nisu svi doktori kao ti), Boccia, Ivana, Milicu, Borstale-a (ne videh nikoga više od legendarnih Borana), ljude koje 100 godina znam na domaćoj Web sceni ali jednostavno nisam bio u prilici da ih lično upoznam.

Naravno super je bilo videti ponovo Ivanu, Draganu, Flajka, Miloja, Dragana, … kao i mnoge druge (izvinjavam se svakome koga sam izostavio).

Što se predavanja tiče, nakon uvoda Blogowskog live streamom direktno iz Strasbura, predavanje su održali prvo Jelena Jovanović, a zatim i Miloje i Miloš. Kao i prvog dana, predavanja je bilo moguće pratiti preko livestreama, a ako se ne varam uskoro će i snimak istih biti dostupan (što je odlično za nas koji smo bežali sa istih). :)

Moja galerija sa BlogOpena 2009 na Flickru.

13 thoughts to “BlogOpen 09”

 1. …bice prilika…
  I ja bi akcenat stavio na druzenje. Zao mi je sto sam bio u neprilici i propustio ovaj BO09.

 2. U toku dva dana samo ste vas dvojica uspeli da me ućutkate, mislim na Nikolu i tebe ;) Što sam mislila, ja rekoh noćas na Twitteru (moje izjave ipak više pristaju noćnim terminima :D), a vidim i da se Peđa @Blogowski slaže sa mnom :))
  Seriously, ako je BlogOpen imao zadatak da ti za dva dana prodefiluju kroz život pažnje vredni likovi – mission accomplished! :)
  P. S. Tvoje slike sam maznula, @Blogowski će me hejtovati ’til the end of life, ali to je u mom private albumu na facebook-u, uredno potpisano i linkovano. Ako si angry, ti drekni, odmah ih povlačim iz opticaja.

 3. Od legendarnih Borana si upoznao i mene, i to baš kad smo se spremali da krenemo. Samo verovatno nisi znao da sam iz Bora :) Bruka ;)

 4. Hehe, nisam bio 100% siguran, zato rekoh bolje da ne lupam.

  @dijica
  Naravno da nema frke za te fotke.

  E da, da kazem i da su mi jako nedostajali blogeri sa moje blogrole liste od kojih ako se ne varam niko nije bio na BlogOpenu.

 5. Овај блог је умире. када ћемо добити следећи унос?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *