Kosovo na prodaju!

Čitajući Sedo Newsletter ovog popodneva pažnju mi je privukla sledeća sekcija:

Around the World in 7 Days with Sedo!

Sedo would like to invite you to embark on a journey across some of the world’s greatest global and travel-related domain name terrain. This geodomains auction will allow you to harness your inner explorer, and stake claim on the secondary domain market’s finest real estate. Exciting names available in this auction include:

* Kosovo.com
* Arabia.com
* Southarabia.com
* Milan.net
* Motels.info
* Glasgow.com
* Breaks.com
* Be.net
* Xian.com

Click here to view the full list of the domains up for auction

The auction will begin at 2:00 pm EST (8 pm CET) February 13th, 2008 and will end at 2:00 pm EST (8 pm CET) February 20th, 2008. Place your bid and leave your mark!

I zaista, na SEDO-u je u toku aukcija za prodaju domena kosovo.com, a trenutna cifra u ovom trenutku kreće se oko 150.000 Eura. Po mom skromnom mišljenju krajnja cena neće biti ispod milion eura. Eto prave prilike našoj vladi da isprazne priče o patriotizmu pokaže i na delu i da lepo odreši kesu za ovaj domen.

Inače, istorija kosovo.com domena je takođe vrlo interesantna. Vlasnik je koliko znam Srbin, a domen je sve do nedavno bio ustupljen SPC-u i postojao je i sajt, ali vlasnik se u jednom trenutku predomislio i rešio da unovči svoju investiciju. Kako je sajt izgledao pre par godina možete videti na Web Arhivi.

Comments

 1. February 16th, 2008 | 15:54

  Hmmm… ne slažem se da Vlada treba da kupi ovaj domen… pogotovo jer mnogo pametnije može da uloži tih 150.000 / 1.000.000 eura… npr. da pokloni nekoj instituciji kojoj je novac preko potreban (a ima ih gomila!)…

 2. mVeliki
  February 17th, 2008 | 20:43

  Šta ćeš, domen srbija.com je već dugi niz godina u vlasništvu hdz-a, i nikako da ga prodaju.
  Čini mi se da niko i neće iz principa da ga kupi s obzirom na tamo postavljeni tekst.

 3. February 21st, 2008 | 15:29

  Milorade, tako je trebalo razmišljati odavno, no s obzirom na pare koje smo već uložili, da ne kažem bacili, na Kosovski problem, 150.000 EUR je sića a može da ima mnogo veći efekat ako se pametno iskoristi nego li velika većina Vladinih mera i silna putovanja diplomata po svetu koja su na kraju proizvela jedno veliko ništa…

Leave a reply