There’s something in the air

Naravno, ako ste ljubitelj Mac-a, sigurno već znate da je fraza u naslovu moto ovogodišnje MacWorld konferencije. Ove godine na famoznom keynote-u Steve Jobs nam je pored ostalog još jednom predstavio Mac OS X Leopard kao i prikladan dodatak za njegov time machine koji omogućava wireless backup podataka (1TB za ~500USD), neke nove mogućnosti iphone-a aplikacija, kao i mogućnosti skidanja video sadržaja sa itunes-a.

No, zvezda večeri bio je novi MacBook – MacBook Air, kako je već najavljen, najtanji laptop na svetu.

promo_macbookair_20080115.jpg

Iako ultratanak (svega 0.76″), novi MacBook Air ima tastaturu standardnih dimenzija, a u minijaturno kućište nekako su uspeli da smeste Core2Duo 1.6GHz, 2 GB memorije, kao i Hard Disk od 80GB. Sve ovo možete dobiti za $1800USD, naravno pod uslovom da ste srećnik koji ga može nabaviti u USA :)

3 thoughts to “There’s something in the air”

  1. MacBook Air je prelepa spravica, ali mi se najkorisnijim čini Time Capsule. Uskoro ćemo imati 4 Leopard mašine u kancelariji (trenutno imamo 2, a za druge dve čekamo upgrade diskove) koje će moći da koriste TC za automatski backup.

    Ako je stvarno u fazonu da ga uključiš i više ne misliš o njemu mislim da vredi novac (500GB varijanta). Plus je i ruter tako da možemo da prodamo ili penzionišemo ovaj što sad koristimo i pokrijemo deo troškova :D

  2. Danas sam ponovo odgledao keynote, a pogledao i tehnicke specifikacije. Dakle, ovaj laptop ima samo 1 (i slovima JEDAN) USB port, nema opticki drajv, i NEMA mreznu karticu. Za te pare veoma skupa i veoma ogranicena igrackica ako mene pitate. A nisam jedini koji tako misli. Recimo jedan review koji sam nasao na digg-u. :)

    Sto se tice “Time Capsule” ideja zvuci zaista sjajno, no videcemo iskustva korisnika kada se ova stvar pusti u promet (a kako su najavili to ce biti u februaru).

  3. Kazem ja drugaru… MacBook Air ti je kao Giselle Bundchen, super izgleda, ali joj fali jedna ruka i obe noge. Da li bi ti se i tad dopadala?!

    Air ce biti jos jedan fashion gadget i nista vise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *