Google AdSense lokalizovan na srpski!

Kako javlja B92 Tehnopolis, od danas Google AdSense podržava i srpski jezik. Ova ekskluzivna informacija još uvek nije potvrđena na zvaničnom sajtu gde se na listi podržanih jezika još uvek ne nalazi srpski, ali u raspravi na DPT-u potvrđeno je da je podrška stigla i da funkcioniše.

Google Adsense postao je izrazito popularan među domaćim Webmasterima nakon što je Google objavio podršku za hrvatski jezik. Kao i kod hrvatskog jezika, da bi cela stvar funkionisala, u Adsense JavaScript kod, potrebno je dodati sledeći “hack”:

google_language = "sr"

Nažalost trenutno su prihodi od adsense-a na sajtovima na srpkom jeziku značajno manji nego kod sajtova na engleskom, zato što je vrednost PPC-a (pay per click) značajno manja kod srpskih sajtova.

2 thoughts to “Google AdSense lokalizovan na srpski!”

  1. “Ova eksluzivna informacija još uvek nije potvrđena na zvaničnom sajtu gde se na listi podržanih jezika još uvek ne nalazi srpski, ”
    Pojavio se kao jezik interfejsa čega ranije nije bilo.

  2. Da, ja sam prvo mislio da im je neko “došapnuo” iz Google ali videh sada u AdSense for Search konfiguraciji… No, Google razdvoja zvaničnu podršku za AdSense for Search i AdSense for Content, a po ovome smo dobili podršku (zvaničnu) za AdSense for Search, pa će uskoro uslediti i zvanična podrška za Content, što je uobičajena praksa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *