Blog na engleskom

Već duže vreme nisam pisao ništa o programiranju i uopšteno stvarima kojima se pretežno bavim svih ovih godina. Razlog je jednostavan, nekoliko mojih postova posvećenih istom (poput par MySQL tutorijala npr.) nisu preterano zainteresovali ovdašnju publiku. Obzirom da sam uprkos tome dobio nekoliko pozitivnih feedbackova, rešio sam da utrošim malo slobodnog vremena i nekoliko najinteresantnijih zapisa prevedem na engleski. Takođe, ubuduće ću takve zapise odmah pisati na engleskom (oni koji to žele da prate engleski verovatno već odlično poznaju :).

Inače, za razdvajanje srpskog bloga od engleske verzije koristio sam Gengo WP plugin. Srpski je i dalje default jezik, a što se feedova tiče, sada postoje dva feed-a, za svaki jezik pojedinačno.

Comments

  1. March 27th, 2007 | 18:40

    […] Svoj prvi post objavio sam na engleskom, ali sam ubrzo nakon toga počeo da blogujem na srpskom. U početku kao platformu koristio sam Movable Type, ali sam kasnije zbog njegovih ograničenja (jedna reč – Perl) prešao na mnogo prikladniji Word Press. Kada sam početkom prošle godine napravio seriju programerskih tutorijala, shvatio da neki tekstovi jednostavno nemaju brojnu publiku na ovim prostorima, tako da sam uz pomoć Gengo WP plugina otvorio dvojezički blog, i od tada većinu programerskih tekstova pišem na engleskom (kad sam baš dokon post prevedem i na srpski), a ostale postove poput ovog na srpskom. […]

  2. September 23rd, 2007 | 15:02

    probao sam gengo ali me njegova aktivacija vodila u blank page problem. jednostavno, ništa nije htelo da radi dok ga ne bih uklonio i to brisanjem iz plugins direktorijuma. nešto mi se sudara po pitanju kompatibilnosti. hvala na komentaru, tek sam ga danas video jer mi anti-spam filter radi *previše* dobro pa sakriva i dobre komentare.. :)

  3. November 27th, 2008 | 1:46

    u globalu, mnogo vise uspeha mozes imati sa engleskim verzijama…

Leave a reply