Srbi najgluplji narod u evropi

Konačno da neko i naučno dokaže ovo što surova realnost pokazuje još od 1990-tih – Srbi su najgluplji narod u Evropi. Posle raznih ad-hoc procena baziranih na našoj realnosti (ne, neću da pričam o politici ovde, neću da pričam koga smo glasali 90-tih, koga smo ovih dana oplakivali niti koga većinski radikalno podržavamo), dobili smo i jednu “naučnu” studiju koja crno na belo dokazuje tvrdnju u naslovu.

Ako je za utehu, u pitanju je studija kontroverznog profesora Richarda Lynna koji je prošle godine privukao pažnju tvrdnjom da su žene gluplje od muškaraca (a svi naravno znamo da je obrnuto ;).

Comments

 1. March 28th, 2006 | 18:31

  Cinjenica da se mi ovim “naucnim” rezultatom potresamo, da sate TV programa zakupljuju raznorazni numerolozi, astrolozi i ostali “naucnici” govori vise od samog rezultata…

  Samo istrazivanje je smesno, cak iako prihvatimo da nesto kao IQ uopste postoji. Uporedjivati rezultate dobijene razlicitim metodama, na razlicitim uzorcima u periodu od cak 30 godina i iz toga izvoditi neke statisticke zakljucke je jednako suludo kao i dokazivati koreliranost izbornih rezultata u Francuskoj i povecanih uticaja radioaktivnosti nakon tragedije u Cernobilju.

 2. March 28th, 2006 | 19:01

  Mene licno vise brine cinjenica da sve te numerologe, astrologe i ostale baba vracare nisam vidjao na tv-u nekoliko godina, a onda su odjednom iskocili kao pecurke posle kise. Tu se negde i poklopilo i ubistvo premijera, povratak na scenu sps-a i srs-a, i sahrana dragog nam diktatora.

  Inace slazem se da je istrazivanje smejurija, zato sam i stavio u kategoriju “Fun” :)

 3. March 29th, 2006 | 18:26

  Ja i dalje ne vidim kakve veze imaju pamet i IQ(citaj inteligencija)?
  Pamet se “stece” knjigom, dok je inteligencija na neki nacin mogucnost snalazenja i pronalazenje resenja u nekim situacijama gde ga neko drugi mozda ne bi nasao ili bar ne u toj brzini…

  A o5, neka dodje taj profesor ovde u Srbiju da zivi jedno 2-3 godine, i neka proba da nadje posao(sa srpskom platom) i neka prezivi-pa nek onda kaze da nam je IQ 89!?!

 4. davor
  March 30th, 2006 | 10:46

  dobro si srocio.nema taj ‘naucnik’ pojma,kad mozemo da imamo najnizu platu i prezivimo mi smo najpametniji narod u evropi!POZDRAV!

 5. March 30th, 2006 | 11:01

  <irony>Ma da, mi smo nebeski narod, ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine…</irony>

 6. carnifex
  April 9th, 2006 | 14:52

  Neka taj profesor zavrsi bilo koji nas fax…

 7. Anonymous
  May 4th, 2006 | 13:48

  Da, besplatno skolovanje, a ispiti po 300 evra.
  Ne moras uopste da ucis D

 8. nemke
  May 8th, 2006 | 3:02

  A gde su ostali narodi Evrope.Oni se nisu ni kvalifikovali na listu…

 9. hrvat
  December 20th, 2008 | 0:33

  ma nama balkancima je rat bio i osto jedini marketing xD

Leave a reply