Nacionalni Servis – WTF ?

Sajt RTS-a je down sada već više od 24 časa. Možda im je invitation spržio hard disk ? Nadam se da je neko pozvao vatrogasce.

UPDATE
Disk im ipak nije spržen, već je moj IP izgleda stavljen na ban listu. Proverio sam sa svog servera u USA, iz lynxa se sajt sasvim norlmalno učitava.

E sada, sledi logično pitanje, otkud moja IP adresa na ban listi RTS-a ? Da li je to možda zbog toga što sam se drznuo da kritikujem odluku vezanu za plaćanje TV pretplate, ili možda zbog ismejavanja RTS-ovih IT “stručnjaka” na DPT-u ? Odgovor na sva ova pitanja očekujem uskoro, pošto sam upravo poslao jedan “bitchy” mail na adresu RTS-a :)

6 thoughts to “Nacionalni Servis – WTF ?”

 1. Proverio sam da kolegom iz KG-a, i ovo je bio njegov odgovor:

  “Izgleda da nisi samo ti banovan :) … evo i ja sam! Izgleda da je ceo blok IP adresa sa SBB zabranjen. Probao sam sa drugog providera (WiFi) i sve je ok.”

  Dakle, izgleda da su blokirali odredjeni blok adresa iz SBB-a. Zbog cega, to samo oni znaju. Nadam se da cu dobiti neki odgovor od njih.

 2. Ja imam dosta problema sa DNS serverima SBB-a u Kragujevcu. Neki sajtovi mi malo rade, malo ne rade, iako su 100% up. Kada upišem druge DNS servere sve radi bez problema. Možda je i do njih.

 3. Ovde svakako nije problem do SBB-ovog DNS-a već do RTS-a, koji je banovao te IP adrese. Štaviše, kad se koristi proxy (proxy.sbb.co.yu:8080) bez problema prolazi.

  Inače, ovo su IP adrese SBB-ovih DNS-a koji ja koristim:
  82.117.208.2
  82.117.194.2
  i zaista nisam imao nikakve probleme sa njima.

 4. Izgleda da su nas skinuli sa ban liste. Od sinoc normalno pristupam njihovom sajtu (bez upotrebe proxy-ja i sl).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *