Babylon i PHP

Za one koji to ne znaju, Babylon-Pro je fenomenalan programčić koji vam omogućava prevođenje reči i fraza sa jednog jezika na drugi, konverziju jedinica i sl. Nakon instalacije program je rezidentan u memoriji(radi u Windows Systray-u), a prevođenje se aktivira iz bilo koje aplikacije tako što jednostavno selektujete reč ili frazu i pritisnete odgovarajuću kombinaciju tastera (recimo ctrl i desni taster miša).

Pored podrške za sve poznatije svetske jezike (uključujući i srpski), Babylon vam omogućava i pretragu online resursa poput raznih naučnih enciklopedija, pa čak i izvode iz manuala pojedinih programskih jezika. Recimo kuckate u PHP editoru i treba vam manual za socket_select f-ju. Selektujete tekst, klik na srednji taster miša i babylon iskoči sa manualom za istu. Jednom rečju – Fantastično!

babylonpro.gif

5 thoughts to “Babylon i PHP”

  1. Hm, google upit “serbian site:babylon.com” mi je vratio neke stranice koje daju 404. Na keširanim se ipak može naći download link :)

  2. Odlicno, dakle snasao si se :) Ima jos jedan nacin, a to je da ukucas neku srpsku rec, odes na “online glossaries”, pa kad ti da prevod na srpki odaberes opciju “Download Dictionary”. Naravno, pre svega toga treba u Configuration / Find u “Targer Languages” pored engleskog selektovati i Serbian (eventualno i Croation posto se sto se mene tice radi o istom jeziku :).

    Celu proceduru sam objasnio i na es-u: http://www.elitesecurity.org/poruka/894682

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *