Vikend u Novom Sadu

Pauzu između dva projekta iskoristio sam da posetim svoje prijatelje u Novom Sadu.

Kad god sam nešto kao kukao na moj rodni Kragujevac (dobro ajd, rođen sam u Zemunu, ali živim u KG-u od kad znam za sebe) uvek sam se makar i u mislima selio u Novi Sad. Iako sam samo par puta boravio u NS-u uvek sam bio oduševljen njime. Jednostavno, ima sve ono što treba da ima veliki grad, ali opet nema te gužve, jurnjave i sličnih stvari koje “krase” recimo Beograd.

U NS-u nisam bio zaista odavno, mislim više od pet godina. Ovaj put došao sam svojim autom, probijajući se auto-putem kroz brojne zastoje zbog radove na istim. Verovatno zbog vikenda, vožnja kroz NS bila je pesma čak i poređenju sa Kragujevcom. Lagano smo došli do centra, našli parking kod pozorišta i uputili se do prijatelja koji žive u centru centra – Dunavskoj ulici.

Dunavska nas je dočekala u punom sjaju. Kažu mi da je bila raskopana do pre samo nekoliko nedelja, no svejedno, izgleda predivno. Opet konstatujem da nema jurnjave kao u BGD-u, ljudi su opušteni, mada utisak možda i vara, ipak, vikend je :)

Nakon ručka malo smo šetali kroz predivan park u samom centru grada. Posle ponovo u Dunavsku gde smo uživali u festivalu “uličnih svirača”. Sa jedne strane gudački orkestar koji je izvodio dela Štrausa, sa druge strane neka manja “renesansna” grupa koja je izvodila meni nepoznata dela. Nažalost to je sve prekinula kiša, pa smo zbrisali kući kod naših domaćina. Ništa od noćnog provoda, napolju je gadno nevreme.

Sutradan se razvedrilo pa smo obišli Petrovaradin, koji je delovao pomalo zapušteno. Puno smeća na prilazu koje stičem utisak još od Exita čeka da bude pokupljeno, prljave klupe i sl. Na samoj tvrđavi puno stranaca. Eurobasket samo što nije počeo, valjda su već počeli da se okupljaju pošto se deo turnira igra u Spensu. Po povratku naleteli smo na bus sa našim košarkašima. Konstatujem da po sporednim uličicama nije tako sjajno kao u centru, kao i u KG-u sporedne ulice su nesređene, pune rupa, prljave.

A onda povratak kući. Ovaj put radovi na putu su nas mimoišli tako da smo se relativno brzo vratili u našu provinciju.

2 thoughts to “Vikend u Novom Sadu”

 1. Bolje da si malo kasnije otišao da pogledaš basket ;)

  Inače, slažem se 100%. NS je jako lep grad.

 2. Dobro vece,
  Dosao sam naj ovaj blog po slucajnost ali bas je dobar, NS je bas predivan grad, ali jos uvek nije kao Beograd :P
  Puno pozdrav,
  Stefan
  SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *